linkshandige muis naast toetsenbord
Het voordeel van een linkhandige muis

In de huidige digitale wereld zijn computers onmisbaar geworden. Het is belangrijk dat iedereen, inclusief linkshandigen, comfortabel en efficiënt gebruik kan maken van deze technologie. Dit is bijzonder relevant bij de keuze en het instellen van muizen. Traditioneel zijn de meeste computermuizen ontworpen voor rechtshandig gebruik, wat linkshandige gebruikers veroordeelt tot een ongemakkelijke grip en verminderde productiviteit. Gelukkig zijn er nu linkshandige computermuizen op de markt.

Ergonomie computermuis

Bij het selecteren van een linkshandige muis is het belangrijk om rekening te houden met ergonomie, knoppenindeling en geavanceerde functies. Een ergonomisch ontwerp zorgt ervoor dat de muis comfortabel in je hand ligt, waardoor vermoeidheid in de pols vermindert bij langdurig gebruik. Daarnaast biedt een goed geplaatste knoppenindeling een intuïtieve bediening voor linkshandigen, waardoor je naadloos kunt navigeren tijdens het uitvoeren van je digitale taken.

Muisknoppen instellen

Het instellen van een linkshandige muis op een computer is eenvoudig. In het besturingssysteem, zoals Windows of macOS, zijn er instellingen beschikbaar om de muisknoppen om te draaien. Hierdoor wordt de linker muisknop de primaire knop, wat handig is voor linkshandige gebruikers. Deze instellingen zijn meestal te vinden in het configuratiescherm of systeemvoorkeuren, onder het tabblad ‘Muis’ of ‘Trackpad’.

Ben je op zoek naar het neusje van de zalm (of muis in dit geval) kijk dan naar onze handshoeMouse, die in Nederland werd ontwikkeld. Deze is ideaal om symptomen van RSI en CST te vermijden/te verlichten. Ben je meer fan van verticale muizen dan kan je terecht bij ons HSE gamma. 

Linkhandig toetsenbord

Een andere toepassing waar je naar kan uitkijken, is een linkshandig toetsenbord. Daarbij is het grote verschil dat het numerieke toetsenblok zich aan de linkerkant van het toetsenbord bevindt in plaats van de rechterkant zoals bij standaard toetsenborden. 

Wil je, met deze info in het achterhoofd je opties bekijken, dan kan je hier ons gamma aan linkshandige muizen raadplegen.