linkshandige schaar
Wat maakt een schaar linkshandig?

Hebben Linkshandigen een linkshandige schaar nodig?
Heb je al eens een Leftie geobserveerd wanneer deze probeert te knippen? Iets knippen met precisie lukt niet, de items in kwestie worden minstens even vaak gescheurd en geplooid als geknipt. En ik spreek uit ervaring: de plaats waar duim en schaar raken, wordt snel pijnlijk. Je kan Lefties zich in allerlei bochten zien wringen om toch min of meer een goed resultaat te halen. 

Wat is het verschil tussen een linkse en rechtse schaar?

Een asymmetrisch ontwerp
Een linkse schaar maakt knippen comfortabeler en efficiënter. Eén van de belangrijkste kenmerken van een linkshandige schaar is het asymmetrische ontwerp. In tegenstelling tot rechtshandige scharen, waarbij het duimblad rechts zit en het vingerblad links, is de oriëntatie bij linkshandige scharen omgekeerd. Daardoor kunnen lefties duidelijker zien waar ze moeten knippen, waardoor de kans op ongelijke of gekartelde randen afneemt.

Ergonomische handgrepen
Comfort is een andere belangrijke factor bij het ontwerp van linkshandige scharen. Ze hebben ergonomische handgrepen gevormd voor de natuurlijke grip van de linkerhand. Dit vermindert de belasting op de hand en pols, waardoor de schaar gemakkelijker langere tijd kan worden gebruikt zonder ongemak of vermoeidheid.

Andere vormgeving van de knipbladen
De bladen van linkshandige scharen zijn ook anders geslepen en gebogen dan rechtshandige scharen. Ze zijn geoptimaliseerd voor een soepelere en preciezere knip-ervaring voor linkshandige gebruikers. Dit zorgt ervoor dat de schaar netjes knipt door verschillende materialen, van papier en stof tot karton en plastic.

Net als bij de standaard scharen, komt het linkshandige scharengamma in verschillende vormen en maten. Je kan bij ons terecht voor linkshandige scharen voor volwassenen maar ook bijvoorbeeld voor een linkshandige kinderschaar. En dat is niet het enige. We bieden ook een linkshandige stoffenschaar aan, een kwaliteitsvolle linkshandige snoeischaar van Felco in verschillende maten voor de enthousiaste tuiniers onder ons en zelfs een nagelschaartje.