Ontdek de Linkerdink Schrijfhulp

Leren schrijven

Schrijven en linkshandig zijn, ik zou er een boek over kunnen schrijven. De vlekken, de blauwe handen en vingers, uitgeveegde, onleesbare woorden, het hoort er allemaal bij. Om nog maar te zwijgen over de irritante ringen van schriften waar je geen weg mee kan.

Iedere keer dat ik op de lagere school van leerkracht veranderde, vernam ik dat ik, naar hun mening, niet de juiste schrijfhouding had. Ik leerde telkens nieuwe posities aan waardoor ik door het bos de bomen niet meer zag. Bovenhands, onderhands, schuin, recht etc… Ik had regelmatig kramp in mijn pols en had een absoluut onleesbaar handschrift. In het secundair hadden de leerkrachten wel andere dingen aan hun hoofd dan de manier waarop ik schreef. Toen pas kreeg ik de ruimte om zelf uit te zoeken wat werkte. Ik leerde mezelf ontspannen schrijven en mijn geschrift verbeterde zienderogen. Alleen jammer dat het zolang heeft geduurd eer ik mijn weg vond.

Een ontspannen houding met de Linkerdink schrijfhulp

Wanneer je ontspannen wilt schrijven zonder alle vlekken kan je het best je blad in een hoek leggen wat ervoor zorgt dat je hand niet over maar onder de woorden glijdt. Je pols wordt niet geforceerd en in combinatie met een (bal-)pen met speciale grip krijg je ontspannen schrijfhouding. Maar hoe leg je dat uit aan een kind dat leert schrijven of met weinig ervaring? Wat is de goede hoek om je schrift te leggen? Op onze schrijfhulp zijn er lijnen getekend die als aanwijzing dienen voor de perfecte schrijfhouding. Plaats je blad volgens de begeleidende lijnen en je bent klaar om te schrijven. Hij dient als bureau onderlegger, zo ligt hij niet in de weg.

Onze schrijfhulp is van papier (25pg) zodat je er op kunt tekenen, kriebelen, doodelen … Je kan hem als dagboek gebruiken, er vliegtuigjes van vouwen of er een stukje afscheuren als je een bladwijzer nodig hebt. 

Enjoy the writing!