Woehoe… hier gaan we dan

Het is zover, na maanden van serieus doorwerken en op onze tanden bijten zijn we officieel uit de startblokken. En hard werken, dat hebben we gedaan. Ik wil hierbij gebruik maken om je te waarschuwen: die reclames die je beloven dat je op 15 minuten je webshop up and running hebt? Niet geloven. Bloed, zweet, tranen en veel vloekwoorden heeft het ons gekost. En we zijn er verschrikkelijk trots op dat we het hebben gehaald. 

Waarom hebben we Linkerdink gestart? Ik ben zelf een Leftie en ik herinner me nog goed dat ik in het eerste leerjaar de keuze had tussen twee Pelikan pennen: een rode en een blauwe. En ik keek jaloers rond naar alle andere kindjes die wel leuke pennen hadden. Afhankelijk van het leerjaar waar ik in zat kreeg ik andere schrijf instructies. En dus wist ik nooit hoe het nu eigenlijk moest. Ik had een kattengeschrift. Mijn handen hingen vol blauwe inkt en mijn pols deed pijn van de onnatuurlijke bovenhandse positie die ik aanleerde. 

En daar stopte het niet. Conservenblikken bleven hardnekkig weigeren om open te gaan. Scherpers draaiden verkeerd en ik heb niet één rechte lijn geknipt in heel mijn leven.
Dus toen ik een winkel in de VS binnenstapte die een paradijs voor linkshandigen bleek te zijn, viel eindelijk mijn euro. Misschien was ik niet zo onhandig (twee linkerhanden, snap je?) maar lagen de ongelukjes en ongemakjes wel  aan de rechtshandige wereld?
Eens terug hier ging ik kijken of ik ook zo’n leuke dingen vast kon krijgen, maar nee. Nergens kon ik leuke dingetjes vinden zoals ik had gezien aan de overkant van de oceaan. 

Dus op een donkere winteravond rond de jaarwisseling vertelde ik aan mijn bestie wat ik had gezien en hoe ik hier, in België op mijn honger bleef zitten. En daar, samen met mij bestie, ontstond het idee om met Linkerdink te starten. 

Wat je hier gaat vinden?

In de eerste plaats leuke en handige items waarvan je nooit hebt beseft hoe hard je ze mist. En we zijn van plan ons gamma langzaam maar zeker te laten groeien zodat je alles kan vinden wat je linkse hartje maar wenst.  Maar we willen verder gaan dan dat. We willen ook informeren en een handvat bieden aan ouders of lefties die meer willen weten over linkshandig zijn. In deze blog krijg nieuws over alle dingen die ons bezig houden. Maar je kan je ook inschrijven op een Lefties nieuwsbrief waarin we meer uitleg zullen geven over de uitdagingen die bij linkshandigheid komen kijken. En we hebben een Linkerdinkmail over Linkerdink en onze laatste nieuwe aanwinsten. 

Ik ben alleszins trots, en blij en gelukkig dat ik dit avontuur kan aanvatten samen met Sandrijn. En ik ben dankbaar dat jij ons op dat avontuur vergezelt.

Groetjes,